Parlamenti Europian

Bruksel- Parlamenti Europian kërkon kontrollimin e investimeve kineze në BE - Bota
Bota29 Maj 2018, 00:59

Bruksel- Parlamenti Europian kërkon kontrollimin e investimeve kineze në BE

Shkruar nga Pamfleti
Bruksel- Parlamenti Europian kërkon kontrollimin e investimeve kineze

 Eurodeputetët e komisionit të Tregtisë Ndërkombëtare shprehën një propozim në lidhje me kontrollin e investimeve.                                 

Ky propozim ka si synim të krijojë një kuadër ligjor europian për të kontrolluar në BE investimet e huaja, kryesisht ato kineze.

Nëse ky propozim do të merret në konsideratë dhe do të miratohet në mbledhjen e qershorit, Parlamenti Europian do të fillojë negociata, që pritet të jenë të komplikuara.

 Gjermania, Franca dhe Italia, të alarmuara nga kompanitë e huaja, që ofrojnë produkte me kosto të ulëta dhe që në një mënyrë duke bërë tregti të pandershme, kërkojnë prej shumë vitesh një legjislacion europian që të mundësojë që disa operacione të filtrohen si dhe të kryhen ekspertizat përkatëse.

Por, disa vende liberale si Luksemburgu, Irlanda apo Holanda kanë ngurruar përballë një mekanizmi të tillë.

Bota Bruksel – Parlamenti Europian kërkon kontrollimin e investimeve kineze në BE