Bota30 Nëntor 2023, 08:00

Vdekja e Kissinger, George W Bush: SHBA humbi një nga zërat më të besueshëm!

Shkruar nga Pamfleti

Vdekja e Kissinger, George W Bush: SHBA humbi një nga zërat më

Ish-presidenti George W Bush ka drejtuar homazhet për Kissinger.

Në një deklaratë të dhënë përmes fondacionit të tij, ai tha se Amerika ka humbur një nga zërat më të besueshëm dhe më të veçantë në çështjet e jashtme.

"Unë kam admiruar prej kohësh njeriun që iku nga nazistët si një djalë i ri nga një familje hebreje, dhe më pas i luftoi ata në Ushtrinë e Shteteve të Bashkuara. Kur më vonë u bë Sekretar i Shtetit, emërimi i tij si një ish-refugjat tregoi po aq për madhështinë e tij sa për madhështinë e Amerikës. Ai ka punuar në administratat e dy presidentëve dhe ka këshilluar shumë të tjerë. Unë jam mirënjohës për atë shërbim dhe këshillë, por jam shumë mirënjohës për miqësinë e tij", tha Bush.

Bush shtoi se atij dhe gruas së tij do t'i mungonte mençuria, sharmi dhe humori i Kissinger-it.

henry kissinger george w. bush